fotolijn

Inleiding
Bij Scouting Den Hoorn gebruiken we de evenementenmodule binnen Scouts Online (SOL) voor onze evenementen. (B.v. Weekenden, kampen) Dit geeft voor onze vrijwilligers een grote administratieve verlichting. Voorheen was de leiding een hoop tijd kwijt aan handmatig bijhouden van wie er meegaat en annuleert en wie heeft betaald en wie nog niet. Vanaf nu heeft u het inschrijven, annuleren en de keuze hoe te betalen zelf in de hand. En wat er eerst handmatig door de leiding werd bijgehouden gaat nu grotendeels automatisch. En als u ook nog kiest voor ons te machtigen met een eenmalige incasso voor een evenement/ activiteit dan is administratie nog vele malen minder dan voorheen voor u en Scouting Den Hoorn.

Inschrijven evenement, Log ALTIJD eerst in!
U gaat naar https://sol.scouting.nl/
Heeft u al inloggegevens, log dan in. Heeft u geen inloggegevens, dan kunt u deze eenvoudig aanvragen.

Mogelijkheid 1:
Link via de e-mail

Het is mogelijk dat u van Scouting Den Hoorn een e-mail krijgt met een link om in te schrijven. I.v.m. de eisen aan de beveiliging is het noodzakelijk om eerst zelfstandig in te loggen en daarna pas op de link te klikken.

Mogelijkheid 2:
Via Scouts Online inschrijven

Als u ingelogd bent, klik dan op: Mijn Scouting > Spel > Inschrijven evenementen

Hierna klikt u op bereik. De groepsactiviteiten van Scouting Den Hoorn staan nu bovenaan.
Vervolgens klikt u op naam de gewenste activiteit, bijvoorbeeld groepskamp.

Op de volgende pagina vinden jullie informatie, contactgegevens en het formulier om in te schrijven. Druk op het juiste formulier.

Nu kunt u, in dit geval, het inschrijfformulier invullen.

Bevestiging en informatie voor de ouders / verzorgers
Op het e-mailadres wat in Scouts Online geregistreerd staat, ontvangen het lid en de ouders/verzorgers een bevestigingsmail.
Zorg dat u gegevens kloppen in Scouts Online, anders mist u informatie via de e-mails.

Factuur
De factuur van de activiteit (en contributie) kunt u vinden bij:
Mijn scouting > Financiën > Mijn facturen.

Op de factuur vind u ook de data van afschrijving (bij incasso) of de uiterste betaaldatum en naar welk IBAN nummer (Bij handmatige overschrijving)

Controleer en/of wijzig je inschrijving
Wil je nalezen of het allemaal goed is gegaan. Of je inschrijving wijzigen of annuleren?
Ga dan naar Mijn Scouting > Spel > Mijn inschrijvingen

Vragen?

De teamleider van de speltak kunt u verder helpen of druk binnen Scouts Online rechtsonder op “Laat je vraag achter” of “Chat, stel je vraag”*

*Afhankelijk of de helpdesk is bemand door Scouting Nederland