fotolijn

Wat is Scouting?

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Lid worden

Laat je uitdagen en ontdek Scouting Den Hoorn! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting Den Hoorn heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!

Onze jarigen!

Vandaag jarig
Niemand
Binnenkort jarig
Micha Broekhart (7 okt)
Stefan Boele (9 okt)
Tjesse de Boer (10 okt)
Guus van Leeuwen (12 okt)

Kampkrant dag 1 (Nest Geel)

Op scouting - Guus

We waren in een kring. Toen was de leiding iets aan het vertellen. En toen kwam Robin Hood. Hij wilde ons iets vertellen. Hij had hulp nodig want de broer van de goede koning had de macht gekregen. Deze koning was niet lief tegen de mensen. Zo verhoogde hij bijvoorbeeld de belastingen. Morgen komt hij ons meer vertellen!

 

De bedden - Sicco

Toen we bij het gebouw in Son en Breugel aankwamen, gingen we eerst de spullen neerzetten. Toen gingen een paar jongens en meisjes, waaronder ik (Sicco), tikkertje spelen. Toen gingen we naar binnen om onze spullen uit te pakken, zoals onze bedden.
Geheimschrift - Steve
Toen we klaar waren met alle spullen neer te leggen, gingen we eerst nog het gebouw en de omgeving ontdekken. Toen we daar mee klaar waren hebben wij geheimschrift gemaakt. Dit ging op 2 manieren. De eerste manier was het schrijven met citroensap, en de tweede manier was geheimschrift maken door in spiegelbeeld te schrijven. Nu kunnen we op een geheime manier met Robin Hood communiceren.

Eten - Marilou

Daarna gingen we eten. We aten nasi. Daar kregen we ook lekker kroepoek bij. Toen gingen de jongen sambal bij elkaar op het eten doen. Toen stond iedereen zijn mond in de brand. Als toetje hadden we chocolade of vanillevla. Maar je mocht het ook mixen. 

Fotos kijken? Inloggen > Foto's > Waterwelpen > Zomerkamp 2017

Kampkrant dag 2 (Nest Blauw)

Alles mag op zondag – Marit

Gisteravond (zondag) hebben we het spel alles mag op zondag gedaan. Hier gingen we heel veel spelletjes doen zoals schreeuwlelijk. Hierbij moest je woorden schreeuwen naar de twee die de woorden niet mochten zien. Als ze het goed hadden, kregen we een punt en wisselde we om. En uiteindelijk hadden we 19 punten en hebben gewonnen van het andere team!! LEKKER PUHH!!!

Brief van Robin Hood - Lucas

Toen we vanochtend aan het buitenspelen waren, toen vonden Davin en Pepijn een brief van Robin Hood. Toen moesten we van de leiding aan tafels gaan zitten omdat iemand de brief ging voorlezen. We moesten van Robin Hood leren om onzichtbaar te zijn. Toen viel ik per ongelijk van de picknicktafel af (Oeps!! ).

Camouflage les van Tim – Luna

We gingen eerst elkaar schminken. We gingen ook annemariakoekoek spelen als test. Toen gingen we lopen naar het bos waar het ging gebeuren. We hadden wol mee en scharen. Daarmee gingen we ons camoufleren. De leiding ging een foto maken om te kijken of we wel echt onzichtbaar waren. We gingen ook verstoppertje doen ik het bos.

Levend Robin Hood Stratego – Lotte

Na de camouflage les en de lunch vierden we de verjaardag van Davin. Toen kregen we lekkere chocoladetaart (met kaarsvet JAMMIE!.. ). We gingen weer terug naar hetzelfde bos. Hier gingen we levend Robin Hood stratego doen. Het eerste potje had ik de vlag gepakt!!

Kampkrant dag 3 (Nest Groen)

Kom onder de lamp en tandenpoetsdisco- Micha

Gisteravond toen moesten we in de hal wachten. En daarna gingen we de speelzaal in. En toen begon de leiding met het uitleggen van het spel. We moesten ervoor zorgen dat er niet met de zaklamp op ons werd geschenen, want als dat gebeurde dan moest je weer terug de hoek in. Je stiekem een munt pakken en dan zo snel en stil mogelijk de munt brengen naar je hoek. Toen we onze tanden gingen poetsen. Toen ging iedereen naar de hal en er stond een box in het midden van de hal. En toen die aanging ging iedereen dansend zijn tanden poetsen en moesten we binnen 3 minuten in ons bedje liggen!

Britse knuffeldog - Jugad

Vanochtend hebben we Britse knuffeldog gespeeld. Sommige kinderen moesten heel erg lachen. De spelregels waren dat je niet geknuffeld mocht worden door de Britse knuffeldog. Maar ik houd van knuffels! Ik vond het spel erg leuk.

Handelsspel - Pepijn

In het begin moesten we met ons nest een plek ik het bos zoeken. En toen moesten we naar de leiding om grondstofkaartjes en munten op te halen. En met die munten kon je grondstofkaartjes kopen. Toen kon je bij de makelaar de grondstoffen inruilen voor gebouwen. Met een bepaalde hoeveelheid gebouwen kon je een dorp of een stad bouwen. Ik vond het leuk en we zijn tweede geworden!

Corvee – Davin

Het corvee op kamp is superstom! Want je moet heel veel doen: afwassen.. tafel afruimen….. wc schoonmaken BAHHH! . En als je heel veel streepjes van de leiding hebt gekregen omdat je niet zo lief bent geweest, dan moet je met je tandenborstel de wc schoonmaken. Maar dat heeft gelukkig nog niemand hoeven doen!

Kampkrant dag 4 (Nest Rood)

Smokkelspel - Esther

Gister hebben we het smokkelspel gedaan met twee teams. Het was de bedoeling dat de douane de anderen gingen tikken die dingen aan het smokkelen waren. Mijn team heeft gewonnen maar ik weet niet meer met hoeveel punten. Ik vond het een leuk spel.

Kaarten schrijven naar huis – Sam van Leeuwen

We gingen brieven schrijven vanochtend voor onze vader en moeder of opa en oma of allemaal andere mensen die je kent. We mochten een leuke foto kaart sturen naar onze vader en moeder en een gekleurde kaart naar de rest. Ook hebben we lekker ontbeten.

Zwemmen in Eindhoven (dat is toch echt in Brabant!) – Sam Wilmer

Nou we gingen vanmiddag zwemmen in Eindhoven. Dat ligt blijkbaar in Brabant, dat wist ik niet. En toen gingen we zwemmen. Er was een buitenbad en dat was wel warm voor een buitenbad. En ik ben vier keer van een super steile glijbaan geweest. 
***Sam krijgt ineens door dat we nu gaan weerwolven: GAAN WE WEERWOLVEN?? YESS!! Dat deed ik altijd met mijn meester. Ik heb een meester gehad en daarvan mochten we heel vaak weerwolven in plaats van les hebben! Of filmkijken en we hebben de griezelbus gekeken!*** Oja maar we gingen vanmiddag zwemmen! En er was een andere glijbaan een kronkelglijbaan. En er waren drie stroken bij de glijbaan. Ik vond de steile het gaafst. ***Sam heeft een marsmellow gevonden: IK HEB EEN MISLUKTE MARSMELLOWWW!!*** Ik denk dat ik dit en het weerwolven het leukste van het kamp vindt.

Weerwolven bij het kampvuur – Keano

We zitten nu bij het kampvuur die is heel hoog. En dadelijk gaan we het weerwolvenspel ofzo doen. Ik ken dat niet. Maar ik denk wel dat het leuk is. En ik vind het heel erg spannend. En we hebben macaroni gegeten. Maar we dachten dat we stamppot gingen eten met spruiten van Lisa. 

Kampkrant dag 5 (Nest blauw en rood)

Ontbijt en Lunch – Marit en Keano

Vanochtend toen we wakker werden kwam Lisa onze zaal in dat we niet zo mochten schreeuwen omdat de leiding nog sliep. Toen zei ze dat als we stil waren ze bij het boodschappen doen wat lekkers mee ging nemen. TOEN HEBBEN WE CROISANTJES GEGETEN! Bij het eten doen we altijd een momentje stilte. Geen minuutje want dat is altijd veel korter. Met de lunch hebben we nog een watermeloen gegeten als iedereen een broodje met iets hartigs erop had genomen. Bijvoorbeeld krokodillenworst of kaas. HAHAHA grapje! En we hebben nog yogi gedronken en lekker water.

Spelen – Lotte 

Vanochtend hadden we lekker vrije tijd. Ik had Donald Duckjes gelezen. Andere kinderen gingen bijvoorbeeld spelletjes doen. Zoals Zweeds pesten.

Robin Hood – Luna en Sam L

Iedereen zat te spelen en toen kwamen een paar kinderen en die riepen: ROBIN SNOEP is er. Iedereen werd helemaal hyper. Hij stond steeds op de deur te bonzen. En toen deden we de deur open. Iedereen verzamelen in de hal en toen kreeg iedereen kaartjes. Daar stond een nummer op en iets in. We vonden het een beetje spannend maar vooral heel leuk! Want we wachtte al de hele week

Speurtocht – Esther, Sam W en Lucas

Iedereen kreeg van Robin Hood een briefje en er stond hoe je moest lopen. En wat je moest zoeken. Toen gingen we naar het bos. We gingen een speurtocht doen en iedereen had een kaartje. En op elke stond een nummer en we moesten hem voorlezen en daar stond allemaal een opdracht bij. Bijvoorbeeld bij 1 stond vindt vogels tweet tweet. En toen moesten we naar de vogelkooi. Toen liepen we door naar alle kaartjes en bij nummer 5 moesten we de flesjesvanger zoeken. Die heeft er heel veel gevangen maar stond er nu maar zielig bij. Toen we op de open plek aankwamen toen gingen we spelletjes doen. Zoals piewie piewie en iedereen liep tegen elkaar aan en de verkeerde kant op en struikelde. Sam W struikelde 3 keer over dezelfde boomstam. En vanavond gaan we weer naar de open plek in het bos en we hopen dat we daar de boze koning Jan Zonderland tegenkomen.

Kampkrant dag 6 

Ontbijt – Davin

We ontbeten allemaal en toen gingen we allemaal om de beurt ons brood dichtklappen. Dit vonden we heel lollig. In het begin hadden we allemaal een lekkere boterham met iets hartigs. Iedereen at mee vanochtend en ook Daan en Lukas.

Hut bouwen - Keano

We mochten een hut bouwen en daarna ging de leiding de hut inspecteren. En daarna mochten we een spelletje of iets anders in de hut doen. We hadden ook nog een geheime code. En we hadden ook nog een rondleiding in de hut. En in onze hut mocht iedereen.

Spelen - Luna

Toen de hut af was toen mochten we spelen. Ook gingen we hondje spelen. Maar de hut van ons was nog niet helemaal af dus moesten we nog even goed doorwerken. Onze hut was wel wat groter dan de andere. De andere hut had ook munten en wij gingen die stelen.

Geoefend voor de bonte avond – Marilou

Iedereen die mocht iets leuks verzinnen voor de bonte avond. En we deden het in groepjes. Als je iets verzonnen had mocht je naar de albert heijn. En daar kon je de spullen kopen of snoepjes die je nodig hebt. Iedereen had iets anders bedacht. Maar omdat we zo druk waren hebben we morgenochtend een bonte ochtend.

Film kijken – Guus 

We gingen vanavond film kijken. Robin Hood gingen we kijken. Een paar afleveringen. We mochten allemaal ons bed naar de speelkamer toebrengen en daar gaan liggen. Maar sommige mensen gingen lekker op de stoelen liggen. En we kregen ook nog chips. Het was leuk. Vandaag hadden we helemaal niet door dat het de laatste dag van kamp was. Morgen gaan we weer lekker naar huis! DOOOOOEEEEEIIII GROET GUUS!.

“SponsorKliks,