fotolijn

Wat is Scouting?

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Lid worden

Laat je uitdagen en ontdek Scouting Den Hoorn! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting Den Hoorn heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!

Onze jarigen!

Vandaag jarig
Niemand
Binnenkort jarig
Micha Broekhart (7 okt)
Stefan Boele (9 okt)
Tjesse de Boer (10 okt)
Guus van Leeuwen (12 okt)

Het weekend van 24 juni was het zover, het jaarlijkse beverweekend stond op de planning.

Zaterdagochtend kwamen er 14 uitgeruste en goedgehumeurde bevers op scouting aan. De leiding stond ze hier buiten op te wachten omdat binnen in het gebouw er een eng sfeertje hing. De leiding wilde het er niet op wagen en hadden gewacht totdat alle leden er waren zodat er samen onderzoek
gedaan kon worden. Toen de groep het gebouw betrad kwamen ze tot de onthutsende conclusie dat het gebouw was ingenomen door een maffiagroep. Bewust van het gevaar belde de leiding de politie en wijkagente Priscilla kon snel ter plaatse komen en jaagde de maffia weg. Zo kon het geplande weekendje toch nog van start gaan.

Alle bevers maakte snel hun bedden op terwijl er ondertussen een lunch werd voorbereid. Na de lunch vertrok de groep naar Kerkpolder voor een paar leuke spellen.
Bij terugkomst was er echter nog een probleem opgedoken. De maffia was langsgekomen om het gehele scoutinggebouw overhoop te halen. Alle bedden van de Bevers lagen overhoop en het hok was een grote troep. Ook had de maffia het bericht achtergelaten dat zij diezelfde avond weer terug zouden keren. Maar voordat het avond werd moest er wel opgeruimd worden.

Daarna kon er even vrij worden gespeeld terwijl het avondeten werd klaargemaakt. Gedurende deze tijd kwamen er talloze ideeën over hoe dit maffiaprobleem aangepakt kon worden. Uiteindelijk leek het beste plan op bij de maffia te infiltreren en ze van binnen in aan te geven bij de politie. De perfecte kans om dit te doen kwam die avond met een heus snoepcasino. Verschillende leden van de maffia legden de spellen uit en toen kon er gegokt worden, met snoepjes natuurlijk. Alle bevers hebben erg hun best gedaan en aan het eind van de avond had de maffia genoeg gezien. Zij vertrokken en de Bevers gingen naar bed. Even later zocht ook de vermoeide leiding hun warme bedje op.

De volgende dag was het weer vroeg ochtend want de eerste kinderen waren al om 6 uur (!!) wakker. De rest ging om 8 uur zijn bed uit en vlak daarna hadden we ontbijt. Er was alleen één probleem, leiding Emmely was nergens te bekennen. Na wat goed zoeken op scouting hadden we haar nog steeds niet gevonden. Wel kwam iemand met een mysterieuze losgeldbrief. Hierin stond dat als ze Emmely ooit terug wilden zien het gebouw overhandigd zou moeten worden, of er moest 100000 euro worden betaald aan de maffia. Dit gingen we natuurlijk niet doen. De politie werd gebeld en die kwam met een verdachte video waarop duidelijk wat maffialeden voor een verlaten gebouw stonden te praten. Een aantal bevers herkenden dit punt en kwamen met het plan om Emmely daar te gaan zoeken. Natuurlijk gebeurde dit pas nadat de politie was gekomen. Samen met de politie stapten de Bevers en leiding in de schuit om naar het verlaten gebouw in Delft te varen.

Eenmaal aangekomen was het al duidelijk dat dit de thuisbasis was van de maffia en het gebouw werd goed beschermd. Door de uitstekende sluiptechnieken van de Bevers had niemand door dat ze het gebouw in kwamen. Daar zat gelukkig Emmely en de politie pakte de maffia op.

Zo konden wij weer met een gerust hart naar Den Hoorn terugvaren. Daar hebben wij genoten van een heerlijke lunch. Er kon nog wat gespeeld worden totdat de politie langskwam om nog even te bedanken voor alle hulp.

Dat bracht een goed einde aan het weekend en iedereen ging weer tevreden, maar vermoeid naar huis.

Voor foto's: inloggen > Foto's > Bevers > Beverweekend 2017

“SponsorKliks,